Auktion 2022

Alsønderup Fester

18. maj 2023


Kulsviergården, Pibe Møllevej 7, Alsønderup, 3400 Hillerød


Auktion 2022

Byd på effekterne allerede nu

Skriv, hvad du vil byde på, hvor meget, og tilføj Navn og Adresse, og Tlf. Send det til michaelruge@mail.tele.dk

Silent Auction kalder man det, når en auktion går ud på, at man kikker på det, der tilbydes og "stille" skriver sid bud på en liste. Når auktionen på en bestemt tid afsluttes, har den, der har givet det højeste bud købt det tilbudte.

Vi laver nogle "Alsønderup Regler", som gør, at du kan byde fra 1.maj 2022. Den, der har budt højest, når auktionen starter, vil stå på en liste, som andre kan byde op på gennem dagen - kl. 13.15, når aultionen starter, vil auktionarius spørge, om der er nye bud, og ellers vil den tilbudte ting gå til højestbydende.

Vi forbeholder os retten til at tage ting ud af auktionen, som vi mener, at man kan få mere for, ved at sælge dem i den relevante loppebod 26.maj 2022, hvor vi har Alsønderup Fester.

Graf Spee erindringsklokke.

Graf Spee var et tysk såkaldt lommeslagskib, der lige præcis havde den makismale størrelse, som de sejrende efter Første Verdenskrig tillod Tyskland.

Allerede før 2.Verdenskrig lå det klar i Sydatlanten. kommanderet af Hans Langdorf, til at afskære forsyninger til Storbritannien.

Britterne sendte ikke mindre end 3 krigsskibe ud for at tilintetgøre det: Krydserne HMS Ajax, HMS Achilles samt HMS Exeter.

De fandt Graf Spee nær Rio Plata, nær Argentina/Uruguay, og gik i kamp. HMS Exeter blev skadet alvorligt - men kunne dog efter reperation fortsætte i Royal Navy. De to andre brittiske krydsere fik mindre skader.

Graf Spee måtte går ind i Montevideo (Uruguays hovedstad) for reperation.

Da britterne sendte yderlige fartøjer, besluttede Langdorf at sænke skibet 17.december 1939, og skød sig selv tre dage senere.

En tilsvarende klokke er se nest blevet solgt - ifølge Catawiki - på auktion for 110 EUR (Godt 800 kr,)

Erindringsklokker fra Bing og Grøndahl. 

Vi har her et sæt af klokker fra berømte kirker: Peters Kirken i Rom, Notre Dame i Paris, Sct. Paul i London, og Old North Church, Massechusetts.

Peterskirken er kendt af de fleste som den katolske kirkes centrum, omgivet af pavens residens, det seixtinske kapel og mange andre spændende steder i Vatikanet.

Notre Dame er jo desværre under restauration, men som færdig restaureret, vil den igen fremstå som et vartegn i Paris. Bygningen startede i 1163 og blev afsluttet 300 år senere i 1345, så det er en af Paris' ældste bygningsværker. Napoleon kronede sig selv som kejser i Notre Dame i 1804, og Klokkeren fra Notre Dame af Victor Hugo (1831) tager udgangspunkt i denne Katedral.

Saint Paul er en "yngre", anglikansk" kirke, der først blev taget i brug i 1707. Den overlevede "blitzen" under 2.Verdenskrig. Et absolut vartegn i London.

Men Old North Church kræver nok en lille introduktion: Det er en kirke i Boston, Massachutetts, USA. Bygget så tidligt som 1723. Mayflower kom til USA i 1620, og Den amerikanske uafhængighedserklæring er fra 1776, så vi taler om en kirke bygget, da østkysten af Nordamerika stadig var en britisk koloni. Old North Church er espiskopal.

Alle klokker sælges i originalemballagen, som man ser på billedet.

Skagensmalere, reproduktion

Skagensmalerne var en skandinavisk kunstnerkoloni, der bosatte sig i skagen pga. det særlige lys der. De malede hovedsagelig naturomgivelser og lokalmiljø i rige farver, så man føler sig hensat til romantikken, bare ved at se på dem.

De fleste af malerierne er i dag i Den hirschsprungske Samling og på Skagensmuseum, der har udgivet disse to.

Malriet til venstre er af P.S. Krøyer, og hedder: "Skt. Hans på Skagens Strand" fra 1906.

Maleriet til højre er malet af Michael Ancher fra 1896, og hedder "Damerne på Stranden".

Mange af Skagensmalerne boede på Brøndums Hotel i Skagen, der var ejet af Anna Anchers far - som hed Brøndum.

Der er tale om to meget smukke reproduktioner, lavet af Skagens Museum, som sælges sammen.

Radio City Music Hall, Nummereret Fad, Kent Larson.

Radio City Hall i New York åbnede i 1932 i Art Deco stil. Med 5.933 siddepladser var det verdens største koncertsal, da det åbnede. Det ligger inden i Rockafeller Center. Det regnes stadig for USA's største indendørsteater.

For resten af 2022 optræder bl.a. stjerner som: Kraftwerk, Anna Gabriel, Goose, Cheer, Alecia Keys, Chris Rock, ...

Kent Larson er uddannet arkitekt, og har bl.a. arbejdet 15 år i New York, og forsker i dag i sammenhængen mellem menneskelig adfærd og de huse og bygninger som mennesker bor i.

Der er tale om et forholdsvis stort fad, som er nummereret - hvilket betyder et begrænset antal kopier - og som formentlig vil tage sig bedst ud som dekoration på baggrund af det flotte billede af Music Hall, men som også er stprt nok til f.ks. at komme rigt i.


Dobbeltklik her for at tilføje din egen tekst.

Dobbeltklik her for at tilføje din egen tekst.

Relief af Thorvaldsen

Bertel Thorvaldsen blev født i 1770, og havde islandsk beggrund. Han er vel nok Danmarks mest berømte billedhugger. Allerede før sin konfirmation fik han Akademiets Sølvmedalje for et relief, og i 1793 fik han guldmedalje for relieffet: "Petrus, som helbreder den værkbrudne".

I796 tog han til Rom ligesom mange andre danske kunstnere og forfattere.

Hans hjemkomst fra Rom er afbillediget på Thorvaldsens Museum ved Christiansborg og nabo til Højesteret.

De friser, som vi har på auktionen har en metal - formentlig bronze . mærkat, hvor der står Thorvaldsens Museum.

Det vil tage sig flottest ud sammen, men vi sælger dem også gerne enkeltvis.

Rich's og Foska samlehæfter - Komplette

Rich's var et kaffeerstatningsmærke, der kom frem under 2.Verdenskrig, hvor det var svært at få rigtig kaffe. Rich's blev solgt i årtier efter krigen fordi folk havde fået smag for det, og fordi det fortsat var en god måde at strække den dyre kaffe på.

Foska var en (Boghvede og ..) havregrynsproducent i Svendborg, der forsøgte at konkurrere med Ota Solgryn fra Nakskov gennem en væsentlig del af sidste århundrede.

Som en del af konkurrencen lavede de begge farverige kort, som man kunne finde i pakkerne, og sætte ind i specielle samlealbum.

Vi tilbyder her to forskellige: Det ene tager eventyrstemaer som Peter Pan, Askepot, Pinoccio, Anders And og Alice i Eventyrland op, mens den anden samlig er mærker om forskellige hjemlige og eksotiske dyr.

Da disse kort blev tilgængelige kendte de færreste til verden udenfor Danmark, så billederne tilbød en adgang til en større verden.

Alle albun er komplette, hvilket er særligt værdifuldt.

Stor Weber Grill med alt tilbehør som vist.

Denne Weber Grill er i perfekt stand og forholdsvis ubrugt, med alt tilbehør inkl. en stenplade til pizza-bagning.

Grillen er udelukkende endt hos Alsønderup Fester fordi ejeren flyttede i lejlighed

En god investering til sommeren.

Sekretær.. Med nøgle.

Der er her tale om et stykke gammel og meget smukt snedararbejde. Skuffeforsiderne er udskåret af et og samme stykke træ. Smukt udformetdemetalhængsler. Nøglen ligger i den øverste, tynde skuffe, hvor man f.eks. kan opbevare arvesølvet i de holdere, som skuffen indeholder. Lågen kan slåes ned, så den fungerer som skrivebord, og bag lågen er der flere mindre skuffer, så skrivebordet til hver en tid kan se ryddeligt ud.

Virkeligt et pryd-møbel både til kontor og stue.

Retro Lampe

En standerlampe, der aktuelt er meget efterspurgt med en hvid, en sort og en rød lampeskærm.

Selvom man måske ikke er den type, der ønsker at gøre venner og naboer misundelige, bringer den stadig lys i stuen. 

Pengekasse med mange penge i.

En en pæn og ubeskadiget pengekasse, komplet med nøgle. Med indhold - sedler og mønter - vejer den 4,25 kg., så der er rigtig mange mønter.

I sedler er der: 120 Tjekkoslovakiske Korun, 100 Tjekiske Korun, 190 Østrigste Schilling, 7.000 Italienske Lire, 2 Kinesiske Yuan/RMB, 23 Russiske Rubler, 100 Polske Zloty, 10 Slovenske Tolarjev, 50 Norske Kroner

Et fund både for mønteksperter og folk, der bare nyder en tur ned ad Memory Lane. Hvad det er værd? Alt fra værdien af en velfungerende pengekasse med nøgle til fantasilioner i en samlers hænder.