Onlineauktion 2021

Alsønderup Fester

Den traditionelle Alsønderup Fester er 2020 0g 2021 er - AFLYST pga Covid-19

 "Støt Lokalsamfundet" på mobilpay 96 43 80

... både Kusviergården og Idrætsforeningen bløder!

Klik på Alsønderup Fester på Facebook og følg auktionen online 13.maj 2021

Kulsviergården, Pibe Møllevej 7, Alsønderup, 3400 Hillerød


Bjørn Wiinblad (1918-2006) var en humørfyldt, farverig og frodig kunstner. Hans ledetråd, hans drivkraft, var “Giv mennesker glæde”. Næste alle mennesker kan genkende en Bjørn Wiinblad platte, typisk i blåt eller sort.

Især platterne fra Nymølle, som vi har en ganske stor en af her, havde alle råd til. Søger man lidt på nettet, vil man finde denne type platte til omkring 300 kr. Men på et loppemarked kan man jo gøre et fantastisk fund, og på en auktion kan man være heldig, at ingen andre kender værdien.

Her har vi en gulvvase af glas, af en anseelig størrelse - omkring en halv meter.

Den ville være meget dekorativ f.eks. med malede sten, malede æg, eller en tørret blomst i, f.eks. bomuldsgrene, som efterhånden kan fåes ganske mange steder.

Mindre gulvvase i keramik.

Bemærk hvordan farvens chancering fra det lidt lysere over til det mørkere og tilbage til det lidt lysere i bunden understreges elegant af, at man har ladet den lidt lysere farve "drybbe" ned i den mørkere, samtidig med at farveændringen i bunden viser, at det ikke er en fejl, men en tilstræbt, kunstnerisk finesse.

Vil passe fint ind i hjørnet af en stor stue, eller i en entré, hvor den - gerne med lidt i - kan byde gæster velkomne.

Vi har her en fajance vase fra den Kongelige porcelainsfabrik.

Det står i bunden, så det stoler vi på.

Den er blomstermalet i forskellige, blå nuancer, men ikke mere, end at den traditionelle skandinaviske enkelhed står tilbage.

Vasen er i størrelsen til bord eller reol, og specielt på et bord med en smuk buket i, vil den pynte og udstråle god smag.

Vase til bord eller reol.

Der er tale om en vase med et typisk SØ Asiatisk mønster, som vi bedømmer til Japansk pga. enkeltheden, de tydelige rosengrene og den smukke spurvefugl.

I bunden af vasen står der "China", hvilket selvfølgelig kan betyde, at den ikke er japansk, men kinesisk, men China betyder jo også bare porcelæn på engelsk, så hvem ved?

Hvis du gør, har du måske muligheden for et kup

Klokke med billede af en traditionel, norsk stavkirke.

Norske stavkirke er ganske specielle, og i denne form, blev de primært opfært i 11-12. hundrede tallet.

Klokken er i porcelæn og formentlig en hel del yngre. 

Kan bruges som prydgenstand, eller måske til at annoncere, at middagen er klar.

En spændende specialitet for alle der nyder kongeligt porcelain i almindelighed.

Danish Living, der er et livsstils- og boligmagasin, hævder, at marokkopuder i dag er mere populære end nogensinde før. De fleste af os kan huske marokkopuden fra vores bedsteforældres hjem, hvor den i 50’erne og 60’erne var et symbol på, at man havde været længere væk end Harzen.

I Siesta i Hillerød har man et stort udvalg af marokkopuder, så der kan man jo kikke ind for at sammenligne priser. 

Mange Marokkopuder er i læder, men der er også en del i stof som den her. De små muslingeskaller, der er syet fast langs kanten, kunne godt type på Marokko, men så falder øjet på et hvidt patchwork stykke med et mønster, der unægtelig ligner noget fra den kongelige porcelænsfabrik, så vi tør ikke garantere for oprindelsessted.

Denne fine bordlampe giver med sin rundede skærm en godt lys på et sofabord eller skrivebord. Designet kunne umiddelbart ligne Louis Poulsen, men træstanderen er unik. Måske er der tale om en Louis Poulsen model fra 1960’erne.

Træstanderen giver umiddelbart noget mere hygge end de mere morderne af stål eller anden form for metal.

Bordlamper koster fra nye fra 7-800 kr. til flere tusinde, så der er mulighed for et kup.

En klassisk gyngestol i almuestil,med fint forarbejdede dele og betrukket med stof, der signalerer stilen fra den gang gyngestolen blev lavet. Den står solidt på gulvet og gynger ovenpå denne stander. Utrolig behagelig at sidde i.

Bliver det godt vej til Alsønderup Fester? Ja, det kan man forudsige, hvis man har et barometer.

Vi bortauktionerer etet skibs-ur og et barometer i samme messing design. Begge dele er oppoleret og uden ridser og koster tilsammen pænt over 1.000 kr. som nye.

De vil pynte i ethvert hjem, eller skib, hvis man er i besiddelse af et sådant. Så også her har du mulighed for at gøre et kup.

Dinosaurerne dominerede jordens dyreliv i 150 millioner år, hvorefter de fors vandt uden vi er helt sikre på årsagen, måske store meteornedslag, måske vulkanudbrud, som begge kunne have hvirvlet støv op i en grad, så det har lukket af for solens stråler. Vi ved, at begge dele skete omkring den tid disse dinosaurer uddøde – bortset fra den gren, der havde udviklet sig til fugle.

Skeletter af nogle af de allerstørste på zoologiske museer, er en ærefrygtindgydende oplevelse for de fleste, og Dinosauer kommer da også fra det græske ”deinos”, der betyder ”frygtelig, vældig” og ”sauros”, der betyder øgle. Disse uddøde dyr fascinerer os i den grad, at filmen Jurassic Park blev en kæmpe succes, der holdt forholdsvis længe og med forlystelsesparker rundt omkring på jorden med samme tema. Fra serien Venner (Friends) ved vi, at Ross, der forskede i den slags, har titel af palæontolog, ellers havde vi nok aldrig hørt det ord.

Tilbuddet omfatter tillige bøgerne: Tryk og Lyt Dinosaurer, Naturens Mysterier, Hvem er modigst, og en bog om uhyrer.

Raleigh har siden 1887, hvor den første cykel blev produceret i Nottingham, England, stået for kvalitet og et retro-moderne look kombineret med en tilfredsstillelse af de behov, som moderne pendling og fritidscykling kræver.

Den ikoniske Raleigh Classic de Lux er klassikeren over dem alle, først designet i 1921, men løbende designudviklet til tidens krav. Men fortsat med den traditionelle lædersadel fra Brooks, og håndmalet kædekasse.

Denne cykel kræver en lapning på baghjulet og lidt arbejde med gearet, men er ellers i rimelig stand, og solid som da den blev produceret.

Et smukt sæt lamper formentlig fra 20-erne og i klassisk, tysk stil, så her taler vi om en egentlig antikvitet.

Et chartol.

Meget smukt håndværk i egetræ, med opklappelig skrivebordsdisk, og som du måske kan se på billedet intakt med alle tre, nødvendige nøgler.

Et meget smukt møbel, der vil pynte i ethvert hjem.

Dette tinkrus er normal krushøjde med hank i en mærk nuance, der tyder på patina. Der er tre stempler i kruset: Først en kongekrone, nedenunder løverne og hjerterne fra det danske rigsvåben, og nederst noget, der kunne ligne en rovfugl omgivet af to blade, men måske er det blot en blomst.

Her har du virkelig chancen for at gøre et kup, for ud over, at vi - pga. rigsvåbnet - antager, at det er et dansk produceret krus, så har vi ingen anelse om, hvad de to andre mærker kunne betyde.

- Men måske har du?

Nu har du muligheden for at erhverve dig ikke en, men adskillige Picassoer.

Picasso anses for at være en af det 20. århundredes største malere og en af stilskaberne inden for moderne kunst. Han malede tingene, som han så eller følte dem.

På denne plakat i en fejlfri ramme, er der et udvalg af malerier med børn i fokus – Picasso et Les Enfants (Picasso og Børnene) – hver især malet på den specielle Picassofacon, der kaldes kubisme, og med den følsomhed for emnet, som gør flere af dem ganske rørende.

Hængende lampe.

Retro er jo in, og her er muligheden for at anskaffe sig en "lysekrone", som formentlig har hængt i et klunkehjem (ca. 1880-1900), eller ca. deromkring, som Kim Larsen ville have tilføjet.

Hvilket gør den til en ægte antikvitet (>100 år gammel)

Kan man lide den, er det et kup, hvis ikke, bør man i det mindste byde for at hylde den person, der holdt den ud i strakt arm, for at billedet kunne tages.

Petroleumslampe i samlesæt.

Det, vi med sikkerhed kan sige om denne petroleumslampe er, at billedet viser alle de eksisterende dele, at de alle er intakte og ubeskadigede, inkl. glasset til selve lyset, som  kan være ganske vanskeligt at skaffe.

Men vi kan ikke selv samle den, og vi ved ikke med sikkerhed, om alle dele er med.

Men ved du, hvordan man samler en petroleumslampe, kan du helt sikkert gøre et kup.

Interesserer du dig for ægyptologi, er her et spændende og ret stort billede med to kvinder, der holder hinanden i hånden og med den anden hånd giver en "high five".

Med alle de intriger, der var på den tid var ved det ægyptiske hof, er der frit spil for fantasien.

Måske har de lige taget Cæsar ved næsen, måske havde de fået folk til at hoppe på, at deres fælles kat var en gud, måske har de grinet af, at Ramses d.2. jo kun var ham "den andden". Kun fantasien sætter grænser, og det er jo ofte tegn på god kunst, når man kan hygge sig, hver gang man ser på det.

Er man ikke rigtig til ægyptologi, kan det nævnes, at det er en ualmindelig flot ramme uden ridser eller andre skavanker.

Vi elsker jo vores børn og børnebørn, og her er den ultimative gave til den lille prinsesse, for mens denge vil have "Brandmand Sam" og "Spiderman", så skal den lille pige jo have: "Den Ultimative Prinsessebog", "Linda Ballerinas Drøm", "Barbie, Tommelise", "Tim og Guldbjerget" og "Sofie Fehår".

Og så er der jo det gode ved bøger til mindre børn, at de er ægte hygge til begge parter - og har du tænkt over, at i modsætning til film og billeder, så bliver børn aldrig bange for bøger, for de billeder, de danner i hovedet, når man fortæller er aldrig større, end de kan håndtere dem!

Et meget smukt bord i en mørk træsort af den kvalitet, som ens bedsteforældre ville lægge et filttæppe over, som kun blev løftet en smule, når de ville prale med deres erhvervelse. ... På en meget dannet måde, naturligvis.

Bordet kunne f.eks. bruges til kortbord, men ville også være en smuk genstand i enhver stue.

Når du ser det til auktionen, er jeg sikker på, at prisen vil stige betragtelig.

Et billede behandler ikke dette bord helt retfærdigt.

Dekanterings Karaffel

Man dekanterer vin af to årsager:

Du har sikkert prøvet at åbne en vin, som du lige har købt i supermarkedet, og oplevet, at den virker lidt hård i smagen, måske endda lidt "sur". Unge vine har behov for iltning for at få en velafbalanceret smag, og her hjælper den skråtstillede karaffel. Hvis karaflen, som denne er skråtstillet øges overfladen, hvilket giver øget iltning, så du forholdsvis hurtigt kan reparere på skaden og igen fremstå som den perfekte vært.

Har du besluttet dig for at forkæle gæsterne med en god, gammel og lagret vin, har du måske oplevet, at der ligger en del "grums" i glassene, hvilket gør oplevelsen af vinen mindre tiltrækkende. Også her er den skråtstillede dekanteringskaraffel en fordel, da "grumset" samler sig nede i det "hjørne" der er lavest, når du hælder, og da karaflen er af glas kan du let se, hvornår du er ved at hælde "grums" op, og dermed sikre dine gæster den maksimale oplevelse af den vin, som du har betalt en del penge for.

Denne karaffel, som vi udbyder til salg på auktionen, er nærmest uundværlig for den, der holder af at nyde og servere god vin.

Skab med Vitrine.

Her har vi et traditionelt skab, i ældre stil, med en vitrine oven på.

En vitrine er i princippet et udstillingsskab, med glaslåger, hvor man an udstille de ting, som man ønsker, at besøgende kan se og beundre, ligesom det kan bruges som udgangspunkt for en konversation: "Hvad er dog det, du har der ... ?"

Ms "Hyacint Bucket" (Udtales Buquey), ville formentlig have sit Royal Doulton i sådan et skab.

Men det kan jo også være sjældne glas, souvenir fra udenlandsrejser, Ølglas, sportspokaler, osv.

Der er tale om gedigent håndværk, og skulle vi gætte, så er der nok tale om en antikvitet, altså mere end 100 år gammel.

Borgen – Christiansborg 100 år. Et smukt og spændende værk, illustreret og i farver, indbundet og helt ubeskadiget fra Gyldendal. Udgivet 2007.

Man begyndte opførelsen af det tredje og nuværende Christiansborg i efteråret 1906, godt 20 år efter det var brændt. Det blev bygget på samme fundament – og til dels med samme ydermure fra 1736, der havde overlevet de to tidligere brænde og nu indgår i det nuværende Christiansborg.

Men det tog sin tid før slottet igen stod færdigt: Den første tid gik med at nedrive de dele af ruinen, som ikke skulle genanvendes, og 15. november 1907 blev grundstenen lagt.

Da grundlovsændringen i 1915 forøgede antallet af medlemmer i rigsdagen, koncentrerede man sig om at få rigsdagsfløjen færdig til indflytning ved det næstkommende valg i 1918. Højesteret kunne tage sine lokaler i brug i 1919, og bygningen blev formelt overdraget til staten den 16. december 1927. Kongen kunne tage sine repræsentationslokaler i anvendelse i 1928, og hermed blev slottet officielt anset som færdigt.

Bogen er en beretning i ord og billeder om livet, som det i dag folder sig ud i bygningerne på Christiansborg Slot. Læseren besøger bl.a. Folketinget, politikerne, betjentstuen, Statsministeriet, garagen, ridebanen og de kongelige repræsentationslokaler.

En spændende beretning, og en smuk dekoration på sofabordet.

En helt unik samling af gamle plader inkl. Lakplader og en kassette fra Linguaphone.

Linguaphone blev grundlagt helt tilbage i 1901, baseret på den idé, at sprogundervisning kombineret med det talte sprog – først fra en vokscylinder og siden fra en plade – ville kunne forbedre sprogundervisningen generelt.

Da de var på toppen, var de ikke alene en forlagsvirksomhed med bøger og plader, de drev også en del sprogskoler rundt om i verden f.eks. i London, Paris, New York og Tokyo. De var den foretrukne sprogskole for berømtheder og kongelige, og var de næststørste I verden efter Berlitz International. Konkurrencen tvang dem desværre til at lukke I 1980.

Hvis du ikke selv er fascineret af den slags grammofonplader, eller ønsker at lære sprog som kongelige fra hele verden, så prøv at gå på nettet og se, hvad du kan sælge dem for.

Denne pladesamling er helt sikkert en gevinst for både samlere og for investorer.

Den Grønne Mil er "kæle/øge"navnet for dødsgangen i et fængsel i staten Louisiana i USA. Filmen fra 1999 med Tom Hanks i hovedrollen er baseret på en bog i seks bind af Stephen King fra 1996. 

Handlingen er - uden at røbe for meget - både en intern spænding blandt fængelspersonalet om, hvordan man behandler mennesker, der er dømt til døden, og deres relationer til de dødsdømte. men også et spørgsmål om, hvordan man håndterer, at en af de dødsdømte dels viser sig at være uskyldig, dels har kraften til at helbrede flere af personalet, og endelig hele diskussionen af dødsstraf og ikke mindst dødsstraf med med elektriske stol. Har du set filmen, bør du læse bogen/bøgerne, som du altså kan købe på vores auktion, har du læste bogen skylder du dig selv at se filmen.

Både bøgerne og filmen har fået adskillige, internationale priser.

Win-Win til enhver Børnefamilie

"Guitar Hero" og "Band Hero" til den musikglade familie, der gerne vil gøre deres børn interesseret i musik, men som på den anden side ikke vil høre på de første skridt:

Der er tale om dels trommer, herunder også en fodpedal til stortrommen. Alt lavet i gummi og til afspilning gennem "Band Hero". Desuden en mikrofon til sangen. Derudover er er der en guitar, som er styret af den software, der hedder "Guitar Hero", med instruktionsbog.

Både "Band Hero" og "Guitar Hero" sw følger med, og skal køres på Gamestation 3, der er alle de nødvendige tilslutningskabler, og det eneste, der mangler er sådan set kun trommestikker.

Det er ren "Win-Win": Børnene kan tromme og spille så meget som de vil med høretelefoner på, og forældrene kan glædes over børnenes musikglæde, og kan samtidig ikke høre noget - med mindre de også tager høretelefoner til eller slutter det hele til en forstærker og højttaler.

Dette unikke ur er så så absolut bemærkelsesværdigt, beregnet til at stå på et bord eller en reol. Meget speciel konstruktion med søjler, der skal illudere elfenben, en udskæring oven over urskiven og andre finurligheder, som gør det meget specielt i sin stil.

Endnu en mulighed for at gøre et kup.